7 september 2014 6de klapstoelconcert  

Activiteiten 2014: onlangs


Klapstoelconcert (Zondag 7 september)

Een zonnige nazomerzondag, half 12 in de morgen. De klapstoelen zijn uitgeklapt, de thermoskannen met koffie staan klaar. Voor de zesde keer gaan we een klapstoelconcert bijwonen op het van Alphenplein. We gaan luisteren naar 6 zangers van de Vocal Group Instead. Zij zingen close harmony. Al bij de eerste noten houden de vogels hun bekjes en zijn zelfs de kinderen stil: wat kunnen deze mensen zingen! En wat een enthousiaste presentatie! Songs van o.a. Stevie Wonder, Les Poppys, Freddy Mercury, Doe Maar, Billy Joel, the Rescues worden met Schwung ten gehore gebracht. Houd deze groep in de gaten! (www.instead.nu)
Activiteiten 2014: overige
Snertfeest (22 februari)

Met het Snertfeest, alias de Nieuwjaarsduik wordt het culturele seizoen in Oudwijk-Noord geopend. Het feest wordt gehouden op de Kinderhof. Alles draait om de nieuwjaarsduik: wie durft er? Doe je mooiste badpak aan en duiken maar! Er zijn prijzen voor wie het origineelst te water gaat. En natuurlijk is voor iedereen een lekker kopje erwtensoep, hotdogs en gluhwein.

Veeg uit de pan (12 april)

De Kinderhof wordt door vrijwilligers onderhouden. Dit gebeurt vanaf half april tot ver in de herfst. Om het veegseizoen te openen is er voor alle vrijwilligers een gezellig samenzijn. Deze 'Veeg uit de pan' is gepland op 12 april 2014. Iedereen neemt wat te eten en drinken mee en dit wordt gezellig samen gedeeld.

Van Alphen veeg (18 mei)

Dit jaar gaan we ook aan de slag om het van Alphenplein verder op te schonen. Wat houdt dit in? Op zondag 18 mei 2014 gaan we een ochtend samen het plein vegen en hier en daar verven. En natuurlijk daarbij een broodje en een kopje koffie. Heb je zin om hier een bijdrage aan te leveren? Meld je dan nu aan bij heleendehondt@gmail.com.

Bomenwandeling (25 mei)

De bomenwandeling was een groot succes. Er waren in totaal 11 deelnemers. Onder deskundige en bezielende leiding van Hanny Sliepen is een mooie wandeling gemaakt.

Kinderhoffeest (29 juni)

Jaarlijks organiseert een buitengewoon actieve commissie het Kinderhoffeest. Een begrip binnen en buiten Oudwijk. In 2013 was het thema '(Out)wijk of Africa'. Zo'n 120 kinderen namen met hun ouders aan deel. De poppenkast en de 'dekselse' optocht lieten weten dat straatplezier in Oudwijk-Noord geen lege dop is! De organisatie verdient (al jaren) een enorm compliment voor de soepele manier waarop dit omvangrijke festijn steeds weer uit de grond wordt gestampt. Ieder jaar wordt het professioneler, terwijl het intieme karakter bewaard blijft: hulde!

De feestcommissie bestaat dit jaar uit Maaike Muskens, Ingeborg van Overbeeke, Frank Claassens, Rogier van Nassau, Jeroen Becker en Jacqueline de Graaff.
   

St. Maartenoptocht (11 november)

Ieder jaar rond 11 november is het weer zover: vele kinderen kunnen weer langs de deuren gaan in de wijk. Mensen die lekkers in huis hebben gehaald, maken dit kenbaar met een papiertje met daarop een lantaarn. Aansluitend genieten jong en oud van de vuurkorven, waar brood en marshmellows kunnen worden gebakken. De warme chocolademelk doet het altijd weer goed. De organisatie verloopt dit jaar bij Anita Govaers, Carla (en een immer betrouwbare kern van voormalige Kinderhoffeestcommissiemensen, Sylvia den Hengst en Thalita Trappel en Marijn Sloots) en velen anderen die hun steentje weer bijdragen aan (onderdelen van) het evenement.